szemelytanusitas ped

„Szerkezetek és alkatrészek diagnosztikája a fémek mágneses memóriájának módszerével” Nemzetközi Konferencia

2016. február 04. csütörtök

2016. MÁJUS 19-20
Budapest

Nemzetközi Konferencia a MAROVISZ rendezésében az EFNDT támogatásával 2016.05.19-20.-án Budapesten, a Korona Hotelben került megrendezésre.

A 19. előadás és egy beszámoló 14 országból 38 résztvevőt vonzott ide. A külföldi többségét a litvánok, lengyelek, argentinok, oroszok, mongolok, németek és csehek tették ki, de képviseltette magát Szlovákia, Finnország, Hollandia, Oman, India és Indonézia is. A nyitó előadást Dubov A. A. professzor, „az eljárás atyja” tartotta. A módszer elméleti alapjának ismertetését követően számos előadás hangzott el az MMM (Metal Magnetic Memory) sikeres alkalmazásáról. Ezt a módszert sikeresen használták már csővezetékek, tartályok, acélszerkezetek, sínek és egyéb alkatrészek (pl. turbinalapátok) vizsgálatára. A módszer nagy előnye, a szondának nem kell közvetlenül érintkeznie a vizsgálandó tárggyal, azaz például szigetelt, vagy földbe ásott csővek is vizsgálhatók.

A Konferenciával kapcsolatban „szépség hibának” lehet tekinteni, hogy a többszöri megkeresés ellenére is a vizsgálat potenciális „haszonélvezői”, a berendezések üzemeltetői nem mutattak érdeklődést a potenciális vizsgálati eljárás iránt.

A Konferencia résztvevői megegyeztek abban, a módszer ma már elérte azt a szintet, hogy érdemes felvenni az ISO 9712-ben szereplő eljárások közé. Erről a konferencia társelnökei (Prof. Ananatolii Dubov és dr. Ladányi Péter) levelet küldenek az illetékeseknek.

Sikeresen lezajlott az UT2 PA tanfolyam Budapesten

2016. február 17. szerda

A MAROVISZ szervezésében 2016. április 4. kezdettel 80 órás UT2 PA tanfolyam volt Budapesten. A tanfolyam helyszíne a MAROVISZ székhelyén, a Budapest 1191. Üllői út 206 szám alatt került lebonyolításra 7 fő részvételével.

Az oktatói feladatokat „külsősök” Bodolai Tamás, Gyimes Gyula, Méhész István és Bánki Ede látta el. Mindannyian a MAROVISZ tagok.

A tanfolyami résztvevők közül többen a tanfolyamot magas színvonalúnak és hasznosnak ítélték meg.

Sikeresen lezajlott az UT2 PA tanfolyam Budapesten

Sikeres volt a 9. RAKK

2015. máj. 08. péntek

Sikeres volt a 9. RAKK

2015. április 22-24 között Egerben, több mint 130 résztvevővel került megrendezésre a 9. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás. 29 előadás hangzott el, és 12 poszter került bemutatásra. A poszterek szerzői  illetve a kiállítók 5 – 5 perces szóbeli érdeklődés felkeltésre is lehetőséget kaptak. Az előadások látogatottsága is arra utalt, hogy érdekes témák kerültek terítékre és jó színvonalúak voltak a prezentációk. Érdekes vita alakult ki a kerekasztal keretein belül roncsolásmentes anyagvizsgálók képzéséről és vizsgáztatásáról, sok hasznos javaslat is megfogalmazásra került.

Új irodavezető a Marovisznál

2015. január 09. péntek

Tisztelt MAROVISZ Tagok!

2015. január 01-től Szalay Károly a Marovisz irodavezetője nyugdíjba vonult, munkáját ezúton is köszönjük.
Munkakörét Dr. Gillemot László irodavezető veszi át.

Elérhetősége:
Tel: 277-5696
Mobil: 0620/984-5878
E-mail: gillemot[kukac]marovisz.hu

banner1 banner2 banner3