szemelytanusitas ped

2nd International Conference on Vehicle and Automotive Engineering VAE2018

kedd, 13 december 2016 Rendezvények Belföldi

2 nd International Conference on Vehicle and Automotive Engineering VAE2018

Időpont: 2018. május 23-25 között

Helszín: Miskolc

Bővebben: http://vae2018.uni-miskolc.hu/

14th International Conference Application of Contemporary Non-Destructive Testing in Engineering

hétfő, 04 szeptember 2017 Rendezvények Belföldi

14th International Conference Application of Contemporary Non-Destructive Testing in Engineering

Időpont: 2017. szeptember 4-6 között

Helszín: Ljubljana

Bővebben: http://lab.fs.uni-lj.si/latem/ndt/index.php?Naslov_linka=index

28. Nemzetközi Hegesztési Konferencia

csütörtök, 05 máj. 2016 Rendezvények Belföldi

Bővebben: 28. Nemzetközi Hegesztési Konferencia

Időpont: 2016. május 26-28.

Helszín: Dunaújváros

Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete 8. AGY konferencia

csütörtök, 05 máj. 2016 Rendezvények Belföldi

A Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete a 8. AGY konferenciáját Miskolcon rendezi meg. Részletek a http://www.mae2012.hu/category/fooldal webcímen.

Időpont: 2016. június 1-3

Helszín: Miskolc

I. Közép-keleteurópai Metal Magnetic Memory konferencia

szerda, 02 július 2014 Belföldi

Május 8-án 5 országból (Oroszország, Lengyelország, Csehország, Románia és Magyarország) érkezett szakemberek részvételével megrendeztükaz 1. Közép-keleteurópai Metal Magnetic Memory roncsolásmentes eljárás konferenciát Budapesten.
 
A konferencia megrendezésének ötletgazdája a témában alapos ismeretekkel és széles szakmai ismeretséggel rendelkező Dr. Ladányi Péter volt.
 

II. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás 2000

péntek, 20 április 2001 Rendezvények Belföldi

"Európai szabályozások hatása a roncsolásmentes anyagvizsgálatokra. 

Hol tartunk?" 

III. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás 2003

péntek, 04 április 2003 Rendezvények Belföldi

2003. április 8-11.

"Ismerjük a követelményeket? Megvannak a feltételek?

Az európai követelményekhez, európai feltételekre van szükség!"

   

  Kapcsolódó dokumentumok:

  Előzetes tájékoztatás a Monoron megrendezésre kerülő Magyar-Német-Osztrák Szakmai Napról.

  csütörtök, 07 október 2004 Rendezvények Belföldi

  2004. május 17-21-ig kerül megrendezésre a hagyományokat őrző Nemzetközi Roncsolásmentes Vizsgálati Konferencia, a német, osztrák és svájci roncsolásmentes vizsgálati szövetségek rendezésében. A DACH rendezvény Salzburgban lesz.
  A MAROVISZ 10-15 fő részére kedvezményes részvételi lehetőséget kap a rendezőségtől!
  A MAROVISZ ez év április 5-én, 10 órai kezdettel, Monoron, Magyar-Német-Osztrák Szakmai Napot szervez, amelynek az összefoglaló kérdése:

  "Milyen követelmények érvényesülésével kell számolni a roncsolásmentes vizsgálat területén a laboratóriumok akkreditálásánál (ISO / IEC 17025, EN 45 004), a minősítési előírásoknál (pl.: EN 473, ISO 9712, Non-destructive testing - Recommendations for discontinuities-types in test specimens for examination) és a képzési tevékenység szabályozásában?"

  A rendezvény 35 perces előadásokból és, a részletkérdések megbeszélésére alkalmas, konzultációszerű, kerekasztal programból áll. A hazai helyzet ismertetésére két előadót kértünk fel, Dr. Ring Rózsa igazgató asszonyt (NAT) és Dr. Szabó Béla igazgató urat (MHtE). A nemzetközi, elsősorban a német és az osztrák, illetve európai tapasztalatok jellemzését, a német és az osztrák társszervezetek (DGZfP - ÖGZfP) részéről biztosított előadóktól várjuk. A hazai előadóktól azt kértük, hogy előadásukban foglalkozzanak a laboratóriumok akkreditálásával, a személyzettanúsítással a NAT, illetve az MHtE szemszögéből vizsgálva a helyzetet és adjanak jövőképet az alábbi kérdések megválaszolásával: Hogyan kívánják megvédeni a hazai tanúsítványok értékét a nemzetközi környezetben? Mit fog érni itthon és külföldön a személyzet minősítése? Tájékoztatásul közöljük a külföldi előadók, visszaigazolt, előadásainak a címét.
  1. DGZfP és képzési rendszere (Ralf Holstein Dr. Rainer Link DGZfP).
  2. Általános követelmények a vizsgáló és kalibráló laborokkal szemben. [Megjegyzések az 5.4.2. ponthoz: Az eljárás kiválasztása, egy példa a gyakorlatból (Wilfried Hueck DGZfP).]
  3. CEN/TC Bizottságok munkája (Gerhard Aufricht ÖGfZP).
  4. Az ISO / IEC 17025-ös szabvány alapján végzett akkreditálások tapasztalatai Ausztriában (Günter Balas TÜV Austria).
   
  Megjegyezni kívánjuk, hogy a közeljövőben, Meghívót fogunk küldeni, amely tartalmazza majd a Magyar-Német-Osztrák Szakmai Nappal kapcsolatos összes részletet (program, jelentkezési feltételek, stb.).

   

  Üdvözlettel:
  Tarnai György

  Részletek a monori rendezvénnyel kapcsolatos riportból

  csütörtök, 07 október 2004 Rendezvények Belföldi

  Részletek a monori rendezvénnyel kapcsolatos riportból, amely – teljes terjedelmében – az MM Műszaki Magazinban fog megjelenni (Riporter: Szabó Márton)

  „Az uniós csatlakozás után a hazai roncsolásmentes vizsgálati szakmának komoly kihívásokkal, változó feltételrendszerrel és követelményekkel kell szembenéznie. Várhatóan, az európai, a nemzetközi követelményeknek való megfelelés ellenőrzése – a hazai területen is – fokozódni fog, mivel a versenytársak elleni „védelem” csökken. Sajnos, úgy tűnik, a felkészülés és a fejlődés üteme lassabb volt a szükségesnél. Többek között, erre hívta fel a figyelmet, és ezzel kapcsolatban kívánt hasznos segítséget nyújtani a hazai szakemberek számára a MAROVISZ, április 5-én, Monoron – magyar, német és osztrák szakemberek bevonásával – rendezett szakmai napja. A konferenciáról és a csatlakozás utáni jövőképről a szövetség elnökével, Tarnai Györggyel beszélgettünk.


  Mely kérdéskört helyezték a találkozó fókuszába?

  Valóban, a Szakmai Napot a csatlakozás küszöbén rendeztük meg, de ahogy időben, úgy témájában, tartalmában is rendkívül közel volt az unióhoz. 1997-es megalakulásunk óta komoly hangsúlyt fektetünk a szakmai rendezvényekre, méghozzá olyanokra, amelyeken az átadott ismereteket a szakma kamatoztatni tudja a gyakorlatban. Így például, kétévente tartunk - hagyományosan - Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítást Egerben, amely a szakma legjelentősebb hazai rendezvénye. Meg kell jegyeznem, hogy 1999-ben, 2001-ben, illetve 2003-ban is – alapvetően - az uniós csatlakozás és az arra való felkészülés jegyében rendeztük meg ezt a szakmai találkozót. De, emellett, számos kisebb, általában egy-egy témára összpontosító eseményt is szervezünk, amelyek szintén a felkészülést szolgálták.

  Ezt a sor folytatta a Magyar – Német – Osztrák Szakmai Nap, amelyre a német és az osztrák testvérszervezetek biztosítottak olyan előadókat, akik a NAT és az MHtE részéről elhangzó előadások mellett, a saját tapasztalataikról számoltak be. A rendezvényen, kiemelt témaként, azt tekintettük át, hogy milyen követelmények érvényesülésével kell számolni a roncsolás-mentes vizsgálatok területén a laboratóriumok akkreditálásánál, a minősítési előírásoknál, valamint a képzési, minősítési tevékenység szabályozásában.

  A német és osztrák szakemberek meghívásával azt szerettük volna elérni, hogy a találkozón gyakorlati példák és EFNDT Műszaki Bizottsági munkában, a DGZfP-ben, illetve az ÖGZfP-ben szerzett tapasztalatok révén ismerhessék meg a hazai szakemberek a roncsolásmentes vizsgálat uniós jövőjét. Az előadásokból megismert vélemények, a kerek-asztal vitája, az azt követő kötetlen beszélgetések alapján igazolódott az a feltevésünk, hogy bőven van még mit tenni a felzárkózásunkért.”

  „Milyen megoldás kínálkozik a helyzet javítására?

  Azonnali megoldásra aligha van mód, inkább kisebb, a kölcsönös érdekek mentén kialakított – hazai és nemzetközi - együttműködések révén juthatunk előre.
  A monori Szakmai Napot kiegészítette a német és az osztrák vendégeink részére szervezett paksi látogatás. A PA RT, a Látogató Központban és a Gyakorló Központban vezetéssel párosult szakmai programot biztosított, amely igen jó benyomást tett a vendégek részére.
  Nem tagadom, a program megszervezésével is segíteni szerettük volna a szövetségek közötti együttműködés konkrét előkészítését, hiszen ezen a napon is folyamatos konzultációt folytattunk a szakmai kérdésekről.
  Talán, itt érdemes visszakanyarodni az oktatáshoz, mert ebben a kérdésben is meghatározó. Európai partnereink – így többek között a monori konferencián részt vevő osztrák és német szakemberek – felhívták a figyelmet, hogy az EN 473-nak megfelelő tudásszint a nyugat-európai országokban a minimumot jelenti, az ipar azonban rendszerint ennél jóval többet követel meg. Ennek ismeretében szövetségünk arra törekszik, hogy az ipar változó igényeit, elvárásait beépítse a képzésekbe – például a megrendelői oldal - oktatásba, információáramlásba való bevonásával. Többek között ilyen, és ehhez hasonló lépésekkel lehet elérni a képzés színvonalának erősödését. Nem kétséges az sem, hogy hamarosan a képzés akkreditálására is szükség lesz, hiszen a nemzetközi gyakorlatban – a minősítéseknél – szigorúan figyelembe veszik a képzési intézmény színvonalát, felkészültségét.

  Jól látható, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie a szakmának, de kétségtelen, hogy ezek elkerülhetetlen lépések, és minőségi fejlődés, valamint a versenyképesség növelése csak ezen az úton érhető el.”

  ME-TEST Mérés és Vizsgálat Szakkiállítás 2004

  csütörtök, 07 október 2004 Rendezvények Belföldi

  (Műszerek, Vizsgálatok, Szolgáltatások).

  A szakkiállítások egy-egy szakterület iránt érdeklődő szakmai közösségek számára kerülnek megrendezésre. A méréstechnika kivételesnek számít, mert a mérés és vizsgálat minden iparág szakembere számára fontos feladat. Egy méréstechnikai kiállítás tehát a legszélesebb kör érdekl?désére számíthat! A széles választék megismeréséhez és a beszerzési döntések megalapozásához adott segítséget a Me-Test kiállítás. A rendezvény kiállítói a mérő és vizsgáló eszközök, műszerek és berendezések gyártói, forgalmazói, a vizsgáló és kalibráló laboratóriumok, valamint szolgáltató szervezetek.


  A kiállítás fő témakörei:

  -ipari méréstechnika
  -laboratóriumi szolgáltatások (akkreditált vizsgálatok, kalibrálás),
  -tanácsadás, tanúsítás, oktatás, szakmai szervezetek,
  -kapcsolódó szolgáltatások (eszköz bérbeadás, szakmai folyóiratok, könyvek, ...).

  A kiállításhoz konferenciák is kapcsolódtak, amelyek az EOQ MNB és a MAROVISZ szakmai szervezésében kerültek megrendezésre, továbbá a kiállítóknak is lehetőségük volt termék- és cégbemutató előadások tartására.

  A helyszín a Magyar Vasúttörténeti Parkban található ORIENT Csarnok (Bp. XIV. Tatai út 95.)   

  IV. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás 2005. április 12-15. EGER

  hétfő, 03 január 2005 Rendezvények Belföldi

  FŐVÉDNÖK:
  Hatvani György Helyettes Államtitkár
  GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI
  MINISZTÉRIUM

  VÉDNÖK:
  TÜV Rheinland Intercert KFT.

  Kiemelt témák:
  A program - reményeink szerint - lehetõséget biztosít az eszköz-fejlesztések - naprakész - bemutatására. Az elméleti ismertetések mellett, gyakorlati bemutatókat szervezünk a közvetlen tájékozódás elõsegítése érdekében. Megfelelõ áttekintéssel és hatáskörrel rendelkezõ elõadók bevonásával, foglakozni fogunk a fejlesztésekhez szükséges gazdasági - támogatások - lehetõségeivel, korlátaival. Olyan elõadókat hívunk meg, akik be fognak számolni a pályázati helyzetrõl. Foglalkozni kell olyan, hagyományosnak mondható témákkal is, mint a képzés, minõsítés, akkreditálás, mivel a nemzetközi elõírásokban bekövetkezett változások érintik a vizsgálatokkal összefüggõ követelményeket. Súlyt helyezünk a szabványelõírások terén bekövetkezett változások követésére is. A IV. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás programjai közös célt szolgálnak: A hazai roncsolásmentes szakemberek jó eséllyel pályázhassanak a vizsgálati megbízások elnyerésére, mivel képesek megfelelni a - nemzetközi mércével mért - követelményeknek.

  A Konferencia célkitűzése:

  A MAROVISZ a IV. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás megrendezésével, folytatja az Egerben - kétévente - megszervezett szakmai tanácskozások sikeres hagyományát. Hagyományosnak tekinthető a Konferencia központi gondolata is. A MAROVISZ által szervezett (egri konferenciákon), 1999 óta, az érdeklõdés középpontjába a felkészülést állítottuk. Vitáztunk, érveltünk a feltételezett változásokra való jobb felkészülés mellett. Most, nem titkolt szándékunk az, hogy a Konferencia és a Kiállítás programjai során ( a roncsolásmentes szakma érdekeinek a figyelembevételével ) szembesítsük, a belépésünket megelõzõ elképzeléseinket, a kirajzolódó valósággal, a mintegy egyéves tapasztalatainkkal. A részletes programból, szeretnénk elõzetesként, felhívni a figyelmet a hazai szakmai mûhelyekre, például, az AGMI RT. és a PA Rt elõadáscsokraira, a POWERTEST Kft. és az ALSTOM POWER HUNGÁRIA KFT. megjelenésére. ANAT és az MHtE - közvetlen - tájékoztatásai az akkreditálás, illetve a minõsítés és a képzés változó szabályairól, igen érzékenyen érintik szakmánkat.

  Az egyetemekrõl is kapunk elõadásokat. A GM a vizsgálatokkal kapcsolatos pályázati lehetõségekrõl ad betekintést. Aszabványosítás hazai és nemzetközi változásairól az MSZT részérõl kapunk, elsõ kézbõl ismereteket. Anemzetközi szervezeteket a DGZfP, az ÖGZfP elõadói képviselik. A GRIMAS KFT. és a KE-TECH KFT. ( szokásosan ) hazai és külföldi szakemberei a vizsgálóberendezések, eszközök új fejlesztéseirõl számolnak be. Jelentkeztek elõadásra Európa több országából, de más földrészrõl is, például Kanadából. A Kiállítás tartalmasságát, a hazai kereskedõk ( színe-java ) biztosítja.

   

   

  bath meeting reception

   

  KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK:

   

  V. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás Eger, Hotel Flóra, 2007. március 6-9.

  szerda, 03 január 2007 Rendezvények Belföldi

  Részletes program az alábbi linken található.

  Kapcsolódó linkek:

   Kapcsolódó dokumentumok:

   • Program | file: rakk_5_program.pdf | mérete: 65249 byte
   • Körlevél | file: rakk_5_korlevel_2.pdf | mérete: 104944 byte

   10 éves a Marovisz

   kedd, 20 november 2007 Rendezvények Belföldi

   A JUBILEUMI RENDEZVÉNNYEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

   A Jubileumi rendezvényen való részvétel ingyenes.

   A vacsorához költségtérítést kérünk, amelynek összege: 1.100.-Ft
   A költségtérítés összege a helyszínen fizetendö.

   A rendezvényt követöen a Nyerges Hotel, szállás lehetőséget biztosít az azt igénylőknek.
   A szállás önköltséges.

   Kérjük, hogy a rendezvényen való részvételét, illetve szállásigényét 2007. november 16-ig jelezze vissza a MAROVISZ titkárságára.

    

   A Nyerges Hotel megközelíthetöségéröl az alábbi honlapon tájékozódhat:

   urlIcon www.nyergeshotel.hu

    
   KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK:

   WORKSHOP 2008. ÁPRILIS 1-2.

   péntek, 07 március 2008 Rendezvények Belföldi

   MEGHÍVÓ
   FÁZISVEZÉRELT ULTRAHANGOS VIZSGÁLAT GYAKORLATI ALKALMAZÁSA KÉTNAPOS WORKSHOP-RA
    

   INSTRUKTOROK
   Gerd Stremmer (DGZfP),
   Florent Angelini (Olympus),
   Peter Renzel (GE IT)
   Tolmácsolásról a MAROVISZ gondoskodik

   A WORKSHOP CÉLJA A KÖVETKEZŐ

   • a fázisvezérelt ultrahangos vizsgálattal foglakozó szakemberek tudásának felfrissítése, illetve elmélyítése,
   • gyakorlati jártasságuk erősítése, és
   • konzultációs lehetőség biztosítása a téma tapasztalt szakembereivel.
   • A workshop lehetőséget fog nyújtani hozott vizsgálati darabok vizsgálatára és az eredmények egyéni vagy csoportos értékelésére és megvitatására.
   • A workshop lényege az instruktorok és a résztvevők aktív együttműködése.

    

   [12  >>