! KÉSZÜLJÜNK ! R A K K  2 0 2 3.  M Á R C I U S  22. - 24. !  E G E R :) 

Elhunyt Hidegkuty Gyula

Cikk létrehozva: 2022. július 22. péntek

1967 - 2022

Elhunyt Hidegkuty Gyula

"Nem az a fontos, hogy meddig élünk,
Hogy meddig lobog vérünk,
Hogy csókot meddig kérünk és adunk,
Hanem az, hogy volt egy napunk,
Amiért érdemes volt élni."

 Ady Endre

 

Újra búcsúzunk a roncsolásmentes vizsgáló társadalom egyik értékes tagjától.

Ereje teljében, váratlanul hagyott itt bennünket Hidegkuty Gyula. 

Anyagvizsgáló pályafutását az AGMI-ban kezdte 1990-ben, itt 1997-től termelésirányító csoportvezető, majd 2006-tól laborvezető helyettes lett. 2007-től a KÖZGÉP Zrt. alkalmazottja, amit egy 2 éves dániai – nem szakmai – kitérő követett. 2009-től a VINCOTTE Hungary Kft. újonnan alakult Anyagvizsgáló és Állapotellenőrző Laboratóriumban dolgozott roncsolásmentes anyagvizsgáló munkakörben, olykor témafelelősi teendőket is ellátva. Innen 2014-ben került át a TÜV Rheinland csoporthoz (egész pontosan a Minell Kft.-hez). 2016-tól a Minell Kft. százhalombattai telephelyén lett munkahely vezető.

A TÜV Rheinland InterCert Kft. és a Minell Kft. 2021-ben történt egybeolvadása óta, az egyesített szervezet laborvezető-helyettesi posztját töltötte be, alkalmazkodva a TÜV szervezet által támasztott újfajta elvárásokhoz, megtartva kapcsolatát a korábbi partnereivel és kollégáival.

A napi munkában élete utolsó napjáig részt vett.

Munkáját mindig maximális igényességgel végezte, nem riadt vissza a lehetetlennek tűnő feladatoktól sem. Leginkább kedvelt és maximálisan ismert vizsgálati eljárása az ultrahangos vizsgálat volt, amely eljárás gyakorlati oktatásában évek óta részt vett. Az ultrahangos vizsgálatok terén rengeteg egyedi vizsgálati technológiát dolgozott ki, teljes odaadással érdeklődött a korszerű ultrahangos technikák iránt is. Elmélyült a PA UT, a TOFD és az LRUT eljárásokban. Gyakran kérték fel szuper-kontrol vizsgálatokra és egyedi vizsgálati megoldások kidolgozására, továbbá 3-as szintű anyagvizsgáló jelöltek konzulensi feladataira.

Szakmai felkészültsége mellett tapasztalata, emberiessége és humorérzéke sokszor segítette át őt és a környezetében dolgozókat a nehézségeken.

Távozása szakmailag és emberileg is betölthetetlen űrt hagy maga után.

 

Búcsúztatása 2022 augusztus 8-án, hétfőn 17 órakor lesz a LARUS Étterem és Rendezvényközpontban. (XII. kerület Budapest, Csörsz utca 18/B.) 

 

MAROVISZ elnökség